Achtdelige familieserie over de achtjarige, fantasierijke Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. Een ode aan liefde en verbeeldingskracht.
Kadir is acht jaar en wil later graag poolreiziger worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. De fantasierijke Kadir haalt alles uit de kast om hem weer gelukkig te maken. Als vader en zoon verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts prachtige gebakjes, weet Kadir wat hem te doen staat: iedereen moet aan de taart. De achtdelige familieserie is een ode aan liefde en verbeeldingskracht.

Titel: Taart
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2015

DramaActie & AvontuurFamiliefilmEten

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2015)
Tallulah Hazekamp Schwab

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01