Ga naar inhoud
Dansfilm waarin CERN-fysicus Lukas uit balans raakt door de zang van sopraan Claron McFadden. Hij volgt haar terug naar het moment van voor de oerknal, toen tijd nog niet bestond. Een liefdesverhaal zonder eind.

Gekluisterd aan het computerscherm van onderzoekscentrum CERN meent fysicus Lukas tussen de enorme machines de sopraan Claron McFadden te ontwaren. Al zingend vraagt ze hem of hij meer van zo’n deeltje houdt dan van zichzelf, of hij in dat deeltje wil opgaan. Dansend door vreemde werelden volgt hij haar in een wonderlijk spel van aantrekken en afstoten, waarbij ze hem meeneemt naar het moment van voor de oerknal, toen tijd nog niet bestond. De dansfilm toont een liefdesverhaal zonder eind, deels gefilmd in de CERN-deeltjesversneller.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Symmetry
Jaar: 2015
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, Competities
Editie: NFF 2015

DramaMuziekDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.