Een Nederlandse filmmaker keert terug naar de Democratische Republiek Congo. Kan - of mag - hij, met zijn westerse afkomst, wel een film maken over dit getraumatiseerde land? Prikkelende, prijswinnende documentaire over beeldvorming en kolonialisme.

Een uitdagend programma over beeldvorming. Hoe kunnen beelden stereotypes en vooroordelen bevestigen of juist bestrijden? In Stop Filming Us worstelt de regisseur met deze vragen. Hij maakt een documentaire over Congo, maar twijfelt of hij als filmmaker van westerse komaf wel de juiste persoon is. In de voorfilm Kramp - Sebastiaan de Krab krijgt een acteur van kleur tijdens een casting een ongemakkelijke opdracht. Pijnlijke humor en kromme tenen gegarandeerd!

Bekijk de trailer.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
DOXY

Titel: Stop Filming Us
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

BuitenlandMaatschappijMediaEtniciteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01