Ga naar inhoud
De maatschappelijk betrokken acteurs van theatergroep Wunderbaum besluiten te stoppen met acteren en eens écht iets te doen. Docudrama waarin feit en fictie op een originele manier door elkaar lopen.
Leden van de maatschappelijk betrokken Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum besluiten te stoppen met acteren en over te gaan tot écht handelen. Zo richt een actrice De Basisoptimisten op, waarmee ze de achterstandswijken intrekt. Een ander opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar. Eén van de acteurs ziet meer heil in radicale acties tegen het bankwezen en multinationals. De verschillen in aanpak en visie zetten de groep onder druk. Feit en fictie lopen door elkaar in dit docudrama dat de afsluiting is van het theaterproject The New Forest.

Titel: Stop Acting Now
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

DramaKunst & CultuurMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2016)
Maartje Remmers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.