Ga naar inhoud
Still

Spion van Oranje

Regie: Tim Oliehoek
Actiekomedie vol cameo's, uitvergrote cliché's en parodieën, waarin een gemankeerde modeontwerper zijn onbekende tweelingbroer moet weerhouden van een terroristische aanslag op Nederland.
Actiekomedie vol cameo's, uitvergrote cliché's en verwijzingen naar films als De tweeling, Hannibal en James Bond. Nederland wordt geteisterd door een wat sneue terrorist met een Duits accent, naar later blijkt de plastisch chirurg Bruno Von Lippe. Uitdrukkelijk vraagt hij om contact met de gemankeerde modeontwerper François. Als de twee oog in oog staan wordt duidelijk waarom: het zijn tweelingbroers (beiden gespeeld door Paul de Leeuw) die in het verleden ruw uit elkaar zijn gehaald. Von Lippe denkt dat zijn moeder hem (voor weinig geld) heeft verkocht. Als wraak wil hij Nederland onder water zetten (heeft Duitsland meteen ook eindelijk zijn eigen strand). François van Vliet, een corpulente man van middelbare leeftijd die onafscheidelijk is van zijn piepkleine hondje en nog bij zijn moeder woont, is de enige die Bruno kan stoppen. Hij wordt geholpen door twee geheim agenten - een bedachtzame, bekwame blondine die alles volgens het boekje doet en een macho cowboy die ondoordachte acties niet schuwt.
Titel: Spion van Oranje
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still