Ga naar inhoud
Still

Soof 2

Regie: Esmé Lammers
Romantische komedie waarin een pas verlaten, door haar tienerkinderen genegeerde en ietwat ongeïnspireerde kookgek weer wat van haar leven probeert te maken. Vervolg op de succesvolle film uit 2013.
Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. In dit vervolg op de romantische komedie uit 2013 probeert Soof er, al ploeterend, toch weer wat van te maken.
Titel: Soof 2
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie DramaRomantiekHumor

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2017)
Hans de Wolf
Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2017)
Hanneke Niens
Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2017)
Rachel van Bommel

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.