Ga naar inhoud
Still

Soof

Regie: Antoinette Beumer
Romantische komedie over Soof - kort voor Sophie - die een hecht maar hectisch gezinsleven heeft. Een ontmoeting met de sexy en charmante choreograaf Jim zet Soofs huwelijk op losse schroeven.
Soof - kort voor Sophie - heeft alles wat ze ooit wilde. Maar het leven met haar drie kinderen, een eigen cateringbedrijfje en haar hard werkende man Kasper, die op stel en sprong besluit een jaar vrij te nemen, is ook hectisch en chaotisch. Wanneer Soof de sexy en charmante choreograaf Jim ontmoet, die haar weer laat lachen en ontspannen, vraagt ze zich steeds meer af of Kasper nog wel de man is voor wie ze ooit viel. Hoe harder Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt het te ontsporen. De romantische komedie is gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman.
Titel: Soof
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie RomantiekHumorGouden Films

Gouden Kalf nominaties

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2014)
Antoinette Beumer
Beste Montage (2014)
Marc Bechtold
Beste Production Design (2014)
Kurt Loyens

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.