Ga naar inhoud
Misdaadthriller waarin de vrouw van een drugsdealer beseft dat haar comfortabele leven niet uit de lucht is komen vallen. Maar straffeloos uit het criminele milieu stappen blijkt onmogelijk.
Wat als blijkt dat de vader van je twee kinderen en de man die jouw leven heeft helpen opbouwen, een groot gevaar is voor jou en je kroost? Sylvia heeft jarenlang min of meer genegeerd dat haar man Eddie hen rijk maakte met zijn drugsdeals. Totdat de politie steeds vaker op de stoep van hun villa staat. Als Sylvia afstand van hem besluit te nemen, blijkt Eddie niet van plan de familie uit elkaar te laten vallen. Ontsnappen uit het criminele milieu is levensgevaarlijk. De thriller is gebaseerd op de misdaadroman van René Appel.

Titel: Schone handen
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

ThrillerDramaActie & AvontuurMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2016)
Camilla Siegertsz
Beste Mannelijke Bijrol (2016)
Teun Kuilboer
Beste Actrice (2016)
Thekla Reuten
Beste Regie (2016)
Tjebbo Penning

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.