Ga naar inhoud
Still

Schatkamer Rijksmuseum

Regie: Peter Delpeut
Visueel portret van de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Regisseur zocht naar de onorthodoxe manier om de schoonheid, omvang en stoffelijkheid van de enorme collectie in beeld te brengen.
Schatkamer Rijksmuseum is een visueel portret van de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Regisseur Peter Delpeut zocht naar de onorthodoxe manier om de schoonheid, omvang en stoffelijkheid van de enorme collectie in beeld te brengen. Hij maakte daarvoor handig gebruik van de gecompliceerde logistiek van het museum. Een keur aan voorwerpen wordt getoond, niet in verstilde glorie in vitrine, maar terwijl zij door de medewerkers van het museum worden behandeld: vervoerd, schoongemaakt, gerestaureerd, gefotografeerd, opgehangen enzovoort. Behalve dat de film daardoor een uitzonderlijk rijk kijkspel wordt, biedt het de kijker de zeldzame ervaring van de tastbaarheid, kostbaarheid en breekbaarheid van al die schatten.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
AVRO TV
Distributie
RNTV
Titel: Schatkamer Rijksmuseum
Jaar: 2000
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still