Ga naar inhoud
Still

Salvatore

Regie: Maarten Groen
Wanneer het leven van Salvatore Luciano, die zijn dagen slijt in een verzorgingstehuis, zuur wordt gemaakt door een lompe verzorger, besluit hij nog één keer zijn oude metier op te pakken.
De Italiaan Salvatore Luciano slijt zijn dagen in een Nederlands bejaardentehuis. Dag in dag uit luistert hij naar Italiaanse opera’s terwijl hij wegdroomt en herinneringen ophaalt. Hij heeft een moeizame relatie met de verzorger Stefan, die hem schoffeert en treitert. Maar Salvatore’s wraak is zoet. Hij zet nog één keer een beproefde methode in om zich te ontdoen van een vijand - iets waar hij als vroom katholiek wel eerst God vergiffenis voor vraagt. Fraai staaltje zwarte humor.


Credits

Uitvoerend Producent
Montage
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: Salvatore
Jaar: 2017
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MisdaadDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.