Ga naar inhoud
Stills

RK Veulpoepers BV - De hippies van Beek

Regie: Frank van Osch, Joris Hendrix
In de jaren zeventig is de anarchistische feestband De Veulpoepers wereldberoemd (in Brabant). Ze brengen heel wat mensen op de been en zaken in beweging, maar na een fikse ruzie op de reünie zijn ze definitief uitgespeeld.
In de jaren zeventig ontstaat in Hilvarenbeek De Veulpoepers: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Ze zijn vaste gast op elk dorpsfeest en elke demonstratie met D’n Egelantier als grootste hit. Rondom het bonte gezelschap ontstaat een beweging die socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van bedrijfjes, communes en de Tilburgse concertzaal die we nu kennen als 013. In 1996 mondt een reünie uit in een stevige ruzie en valt definitief het doek voor één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland ooit kende. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen én hun pijnlijke ondergang.
Titel: RK Veulpoepers BV - De hippies van Beek
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie MuziekMaatschappijKunst & CultuurActivismeVriendschapPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.