Ga naar inhoud
RETRO MAINSTILL_def_01.jpg

Retrospekt

Regie: Esther Rots
Fragmentarisch verteld sprookje van de jonge moeder Mette, wier leven in een stroomversnelling raakt wanneer ze tegen beter weten in een slachtoffer van huiselijk geweld in haar huis opvangt. Première op het filmfestival van Toronto, ook geselecteerd voor dat van Berlijn.
Mette, hulpverlener en moeder van twee kinderen, revalideert van een zwaar ongeluk. Maar wat er precies is gebeurd, kan ze zich niet herinneren. Tot ze bezoek krijgt van iemand die haar wil laten getuigen tegen de man die ervoor gezorgd zou hebben dat Mette in een rolstoel is beland. In een waas van medicatie en groeiende angst beginnen de herinneringen terug te komen. De film toont hoe de gebeurtenissen zich ontvouwen in haar versplinterde geheugen. Het even fragmentarisch vertelde verhaal begint als Mette, tegen beter weten in, een slachtoffer van huiselijk geweld opvangt in haar huis.
Titel: Retrospekt
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs DramaMaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.