Ga naar inhoud
Vijf korte verhalen over onzekere mannen die zich door het leven worstelen. Het gebruik van zeer uiteenlopende stijlen weerspiegelt de absurditeit van ons bestaan. Fantasierijk, geestig en ontroerend.

Daan Bakkers speelfilmdebuut is een opvallend vijfluik over onzekere mannen die na hun dertigste nog steeds worstelen om hun plaats in de wereld te vinden. Van angst voor een familiereünie en pijnlijke jeugdherinneringen tot wonderbaarlijke fantasy en een dappere poging bij de schoonfamilie in de smaak te vallen. Herkenbare emotionele kwetsbaarheid zeer uiteenlopend gepresenteerd - van ultra-minimalistische animatie tot realistisch drama. Vakblad Screen International prees Quality Time als verfrissend afwijkend. Bekroond met de MovieZone Award op het International Film Festival Rotterdam.

Titel: Quality Time
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Forum van de Regisseurs, L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Drama

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2017)
Daan Bakker
Beste Film (2017)
Iris Otten
Beste Film (2017)
Pieter Kuijpers
Beste Film (2017)
Sander van Meurs

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.