Visueel gedicht over de dagen rond het sterven van een jongste gezinslid. Alledaagse momenten worden onheil­spel­lend, terwijl de moeder en zussen van het jongetje elk op een eigen manier omgaan met hun verdriet.
Aan het begin van de vorige eeuw speelt zich een fami­liedrama af. Het jongste kind van een gezin, verzorgd door zijn zussen en hun alleen­staande moeder, over­lijdt. Deze film is een visueel gedicht over de dagen rondom het over­li­jden. De dood, die in elk leven op de loer ligt, vertelt hoe hij in contact komt met de jongen die vecht tegen een longziekte. Alledaagse momenten in en om het huis krijgen een onheil­spel­lend karakter, terwijl de vrouwen in het gezin ieder op een andere manier omgaan met hun verdriet.

Titel: Porcelain
Jaar: 2016
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

GezondheidDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte