Ga naar inhoud
Still

Plaza Man

Regie: Kasper Verkaik
Al vijftig jaar is complotdenker Robert Groden op zoek naar de waarheid omtrent de moord op President John F. Kennedy. In zijn persoonlijke leven betaalde Groden een hoge prijs voor zijn obsessie.

Robert Groden vierde zijn achttiende verjaardag toen president Kennedy werd vermoord in Dallas. Enkele jaren later kreeg hij bij toeval het beroemde Zapruder-filmpje van de aanslag in handen. Dit was voor hem het begin van een obsessieve zoektocht naar de waarheid. Het maakte hem tot Amerika's bekendste JFK-complotdenker. Deze documentaire probeert niet de moordtheorieën te ontrafelen, maar laat zien hoe Groden in zijn eigen leven een hoge prijs betaalt voor zijn obsessie. Ver van zijn vrouw en kinderen beleeft hij die dag in 1963 telkens opnieuw.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Plaza Man
Jaar: 2014
Duur : 59 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Panorama MaatschappijPolitiekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.