Ga naar inhoud
Kunstenaar Tarik Sadouma vereeuwigt door plastische chirurgie gecustomizede sexy popsterren in levensgrote sculpturen. Ze zijn het boegbeeld geworden van de vrouwenemancipatie in het Midden-Oosten.
De Nederlands-Egyptische kunstenaar Tarik Sadouma woont in Caïro. Vóór de revolutie maakte hij videoclips van vrouwelijke popsterren aan wie de plastische chirurgie een vermogen verdiende. Deze lucratieve industrie groeide in het Midden-Oosten uit tot een emancipatorische subcultuur. Inmiddels maakt Sadouma levensgrote sculpturen van de popsterren. Hij reist van de sloppenwijken van Caïro naar de nachtclubs van Beirut en de paleizen van Dubai, waar hij de rijke ‘Zingende Sjeik’ Abdullah Bilkhair ontmoet, de Arabische Michael Jackson. Met hulp van zijn ex-vriendin en popster Malak Al Nasser werkt hij aan een grote tentoonstelling in een mondaine galerie in Beiroet over de macht van de Arabische vrouw.

Titel: Plastic harem
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

InternationaalKunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.