In 1987 verdween Piet Beentjes spoorloos op Texel. Al dertig jaar probeert zus Toos de toedracht te achterhalen. De politie deelt haar volharding niet: "Hij spoelt wel aan, en anders vinden de toeristen hem wel."

In april 1987 verdween de 28-jarige homoseksuele Piet Beentjes op Texel. Sindsdien heeft zijn zus Toos geprobeerd de werkelijke toedracht van Piets verdwijning te achterhalen. Deze documentaire probeert de ‘anatomie’ bloot te leggen van een verdwijning - het is geen zoektocht naar Piet zelf. Wat gebeurde er voor én na de verdwijning en hoe zag de kafkaëske wereld eruit die Toos betrad nadat haar geliefde broer verdween? Waarom zag de politie destijds geen reden voor onderzoek? Openhartige documentaire over verlies, desinteresse en gammel politieonderzoek.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Piet is weg
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

MisdaadGeschiedenisMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2018)
Jaap van Hoewijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.