De Zwarte Weduwe leeft nog! Als ze uit haar schuilplaats tevoorschijn komt, krijgt ze onder meer te maken met een Mexi­caans drugskartel — en anderen die nog een rekening hebben openstaan.
Aan het eind van de tv-serie Penoza leek het erop dat drugskoningin Carmen van Walraven verdronken was. Maar in het speelfilmver­volg blijkt dat de Zwarte Weduwe nog leeft — en onderge­doken zit in Canada. Na een inci­dent waarbij ze iemand uit zelfverdediging doodt, wordt ze opgepakt en uitgeleverd aan Neder­land. Daar krijgt ze het onder meer aan de stok met een Mexi­caans drugskartel. Om haar familie te redden, zal Carmen defin­i­tief met haar verleden moeten afrekenen.

Titel: Penoza, the Final Chapter
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 56 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

DramaThrillerMisdaadFamiliebandenActie & AvontuurPlatina Film

Gouden Kalf nominaties

Beste Costume Design (2020)
Bho Roosterman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte