Heeft Carmen de aanslag overleefd of niet? Al voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen kunnen fans op zoek naar antwoorden en aanwijzingen, via een site, Facebook en een app.
Het derde seizoen van Penoza eindigde met een flinke cliffhanger: heeft Carmen het schot van 'de Kale' overleefd? Voordat het nieuwe seizoen op de kabel verschijnt, begint Penoza IV online. Via Facebook en een speciale site wordt elke dag stukje bij beetje ontrafeld wat er na de aanslag allemaal is gebeurd. Ook tijdens de reguliere uitzendingen blijft er online content verschijnen, met nieuwe personages en verhaallijnen. Zo kunnen de fans telefoongesprekken afluisteren of in de smartphone van Luciens nieuwe vriendin neuzen, op zoek naar antwoorden. Via de app worden opdrachten verstrekt, die het mogelijk maken om de uitzending als allereerste te zien.

Credits

Camera
Go With The Flow productions
Productiebedrijf
NL Film en TV
Omroep
KRO-NCRV
Interface en interaction design
KRO-NCRV
Elastique
Conceptontwikkeling
KRO-NCRV
Grafische vormgeving
KRO-NCRV

Titel: Penoza Het Netwerk
Jaar: 2015
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2015

MisdaadDramaActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.