Ga naar inhoud
Still

Peace Versus Justice

Regie: Klaartje Quirijns
Al jaren strijdt de Oegandese regering tegen Joseph Kony’s verzetsleger vol kindsoldaten (LRA). Het Internationaal Strafhof in Den Haag hoopt Kony te berechten, maar de lokale bevolking heeft vooral behoefte aan vrede en de hereniging van families.

Al ruim twintig jaar strijdt de Oegandese regering tegen Joseph Kony’s verzetsleger van de Heer (LRA). Inmiddels waart diens leger vol kindsoldaten ook rond in Soedan en Congo. Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag wil Kony snel berechten, maar de lokale bevolking hoopt vooral op de thuiskomst van hun kinderen. Quirijn filmt medewerkers van het ICC die hun plan van aanpak uiteenzetten en de misdaden van de rebellenleider onderzoeken. Ook volgde ze jarenlang Oegandese onderhandelaars die juist al hun energie richten op vredesonderhandelingen. Want ter plaatse blijkt dat de bevolking vooral toe is aan vrede en hereniging van families. Deze documentaire over complexe morele kwesties maakt inzichtelijk dat, ook al wenst iedereen in de basis hetzelfde, verschillende opvattingen zo’n proces dwars kunnen zitten.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Submarine Film
ITVS International
Omroep
VPRO TV
Distributie
Submarine Film
Titel: Peace Versus Justice
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 5 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Sociaal maatschappelijkMisdaadOorlog & VredeBlik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.