Ga naar inhoud
Still

Paradijsbestormers

Regie: Floor van der Meulen
Portret van jonge Westerse mannen die hun vaderland en familie achterlaten voor een strijd tegen het regime van de Syrische president Assad.
De Nederlandse jonge man Mourad M. stierf in Syrië tijdens zijn strijd tegen president Assad. Hij maakte deel uit van een groep vrienden, waarvan filmmaker Floor van der Meulen er een paar kent uit haar jeugd. Om erachter te komen waarom jonge Westerse mannen alles achterlaten voor een oorlog die zich ver van hen vandaan afspeelt, dompelde ze zich onder in de belevingswereld van de gedreven soldaten. Het portret van zowel Nederlandse als Syrische strijders schetst een ander beeld dan doorgaans wordt gepresenteerd in de media.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
BNN TV
Titel: Paradijsbestormers
Jaar: 2014
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf+ NFF Debuut Competitie NFF Jaarselectie OorlogMaatschappijInternationaalGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.