In een schuur bovenop een verlaten berg creëert de Ital­i­aanse kunste­naar Paolo Ventura zijn eigen wereld. Hij vertelt in deze docu­men­taire waarom hij zijn carrière als succesvol mode­fo­tograaf opgaf.
De Ital­i­aanse kunste­naar Paolo Ventura begon als mode­fo­tograaf, maar stopte daarmee omdat hij geen echte inter­esse in mode had. Hij ging autonoom werk maken, geïn­spireerd door de beelden die hij voor zich zag als zijn oma hem over de Tweede Werel­doorlog vertelde. Met de foto­series War Souvenir en Winter Stories veroverde hij de kunst­wereld. De docu­men­taire toont hem aan het werk in zijn schuur, bovenop een verlaten berg. Daar creëert hij een eigen wereld waarin hij zich thuis voelt. Ventura vertelt over zijn carrière en over zijn werkwijze.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Westerdok Film
Omroep
NTR TV

Titel: Paolo Ventura, de verdwijnende man
Jaar: 2015
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01