Ga naar inhoud
Een meisje en haar grijze schaduwbeest gaan erop uit om een ijsje te kopen maar vinden een stel buurkinderen op hun pad. De animatiestijl is ongekunsteld, de uitwerking en de racismeboodschap zijn indringend.
Een klein meisje gaat op pad om een ijsje te kopen, samen met haar grote grijze schaduwbeest. Ze komt oog in oog te staan met buurtkinderen, die vraagtekens zetten bij haar aanwezigheid. Zelf is ze zich van geen kwaad bewust, maar de ontmoeting neemt een heftige wending. Getekende animatie stelt indringend het fenomeen racisme aan de kaak. Winnaar Animatie Wildcard 2016.


Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
ArtEZ
Shanta Jethoe Studio

Titel: Opia
Jaar: 2016
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2017

DramaAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.