Ga naar inhoud
Regisseur René van ’t Erve filmt de uitvoering van zijn eigen idee: de opvoering van een opera in het Amsterdamse Floradorp, door zijn bewoners. Dit laat hun levens niet onberoerd.

Regisseur René van ’t Erve filmt de uitvoering van zijn eigen idee: de opvoering van een opera in het Amsterdamse Floradorp, door bewoners van diezelfde wijk. Vanaf de audities worden solisten Rinus, Anne, Frans en Mario gevolgd: tijdens hun zangtrainingen met coach Marianne, bij de repetities, maar ook in hun dagelijkse leven. Niet alleen de opera zien we langzaam maar zeker gestalte krijgen, maar ook van de mensen die de opera opvoeren zien we steeds meer. Hun levensverhalen worden verteld met veel Amsterdamse humor en relativering.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Sultan Sushi bv
Distributie
Red Arrow International

Titel: Opera in de Rimboe
Jaar: 2013
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2013

SportNFF TalentMaatschappijKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.