De stad is in lock­down. De toeval­lige ontmoeting van Ilias en Eef is het begin van een bijzon­dere dag. Gevoelvolle acteurs­film met Noortje Herlaar, Tibor Lukács en een ontroerend optreden van Huub Stapel.
Als de straten niet zo leeg waren geweest, waren ze elkaar miss­chien gewoon voor­bi­jgelopen. Ilias, die de onge­hoorzame hond van een buurvrouw uitlaat. Eef met een tas vol bood­schappen op weg naar haar vader. Ze kijken elkaar aan, verrast, nieuws­gierig. Loop je mee?” Oké.” De door corona uitgestorven stad nodigt uit tot dansen, maar legt ook ongemak en span­ning bloot. Wat kan leiden tot open­heid, inzicht en wie weet nog meer. Speelse impressie van een onge­wone tijd.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Op gepaste afstand
Jaar: 2020
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020

RomantiekHumorCorona CinemaFamiliebandenDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01