Ga naar inhoud
Drama over twee vrienden die vijftien jaar geleden nieuwjaarsavond vierden in een café in Volendam, waar ze een allesverwoestende brand overleefden. De wonden blijken nog steeds niet geheeld.
De Nederlandse visser Johan werkt in Noorwegen, maar een telefoontje uit zijn geboortedorp Volendam laat hem geen keuze: hij zal terug moeten keren naar zijn familie. Eenmaal ter plaatse ontmoet Johan zijn oude vriend Chris. Vijftien jaar geleden waren de mannen met hun vrienden in het café waar de beruchte nieuwjaarsbrand vele jonge levens verwoestte. Vandaag de dag blijken de oude wonden, fysiek en mentaal, nog altijd niet geheeld. Drama over vriendschap, schuldgevoelens en de lange arm van een enorme ramp.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design

Titel: Op de dijk
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.