Documentaire over de anti-autoritaire kresj die de regisseur als kind begin jaren zeventig bezocht. De idealen van weleer worden onder de loep genomen.
Marije Meerman zat rond 1970 op de anti-autoritaire crèche Prins Constantijn in Amsterdam, waar kinderen door een ouder-collectief werden opgevoed tot ‘maatschappij-kritische, creatieve, geëmancipeerde, lustvolle, solidaire mensen’. In 1995 zocht zij voor haar eindexamenfilm jongvolwassenen op die met haar als peuter op deze ‘kresj’ hadden gezeten. In deze vervolgdocumentaire verlegt zij het perspectief naar de ouders die, met voortschrijdend inzicht, terugkijken op dit sociale experiment. Ook duikt nieuw archiefmateriaal op.

Titel: Onze kresj
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

MaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.