Ga naar inhoud
Wanneer de jarenlange, liefdevolle correspondentie tussen een veerkrachtig meisje en een levenslang veroordeelde leidt tot een fysieke ontmoeting, blijkt de kloof tussen hun werelden onoverbrugbaar groot.
Als een suïcidale, levenslang veroordeelde man brieven krijgt van een fantasierijk meisje dat haar spreekbeurt over moordenaars wil houden, weet ze hem levenslust en een gevoel van vrijheid te geven. Een jarenlange correspondentie volgt. Wanneer ze achttien jaar is geworden, mag ze hem bezoeken. Als hij verliefd op haar wordt ziet de veroordeelde zich geconfronteerd met de realiteit en zijn levenslange lot. Een bitterzoet drama waarin gevangenismuren veel toelaten, maar nog meer onmogelijk maken.

Credits

Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek

Titel: One Night Stand IX - Vrij
Jaar: 2014
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2014)
Mads Wittermans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still