Ga naar inhoud
Een tragiekomediethriller over menselijk falen. Wat doe je als je op een dag wakker wordt, alles kwijt bent en de wereld zegt dat je gek bent? Speelfilmdebuut van acteur Frank Lammers.
Wat doe je als je op een dag wakker wordt, alles kwijt bent en de wereld zegt dat je gek bent? Het overkomt de jonge en succesvolle kunstenaar Benjamin. Compleet in de war belandt hij in een tbs-kliniek, waar het leven absurd en meedogenloos is. Langzaam hervindt Benjamin zich en beseft hij wat voor een oppervlakkige narcist hij ooit was. Eenmaal vrij doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is. Met deze tragikomediethriller debuteert acteur Frank Lammers als speelfilmregisseur.

Titel: Of ik gek ben
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

Actie & AvontuurDramaMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2016)
Marco Vermaas
Beste Vrouwelijke Bijrol (2016)
Monic Hendrickx

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.