Ga naar inhoud
Still

Nude Area

Regie: Urszula Antoniak
Hypnotiserend, non-verbaal drama over vrouwelijke verleiding, waarin een meisje uit het sjieke Amsterdam-Zuid geobsedeerd raakt door een prachtig Arabisch meisje uit het armere Amsterdam-Oost.
Hypnotiserend en vervreemdend drama over vrouwelijke verleiding, waarin een meisje uit het sjieke Amsterdam-Zuid geobsedeerd raakt door een prachtig Arabisch meisje uit het arme gedeelte van Amsterdam-Oost. Ze ontmoeten elkaar vooral in een sauna voor vrouwen, een plek waar naaktheid staat voor gelijkheid. Een zomer lang spelen de twee een emotioneel spel van liefde, verleiding en aantrekking. De film is, net als de inspiratiebron A Lover’s Discourse van Roland Barthes, opgebouwd uit fragmenten. Alle communicatie is non-verbaal.

Credits

Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Topkapi Films
Apple Film Production
Distributie
September Film Distribution
Titel: Nude Area
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Romantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.