Per ongeluk ontdekt Merel een groot familiegeheim: haar biologische opa is Turks. Tegen haar moeders zin in gaat ze naar hem op zoek. Lichtvoetig jeugddrama waarin vrouwen de hoofdtoon voeren.
Op zolder vindt de elfjarige Merel een foto van haar oma met een knappe, langharige man: Mehmet. Haar moeder wil niks van hem weten, maar oma verklapt het grote geheim: deze besnorde Turk is Merels biologische opa. Het laat haar niet meer los. Met een Turkse jongen uit de straat gaat ze naar hem op zoek. Ze ontmoeten bijzondere personen en raken in avontuurlijke situaties verzeild. Daarbij ontdekt Merel dat ware familie dichterbij is dan ze denkt. Lichtvoetig jeugddrama waarin vrouwen de hoofdtoon voeren.

Titel: Nu of Nooit! - Dede: Mehmet met de gele laarzen
Jaar: 2015
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

MaatschappijDramaJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.