Ontroerende documentaire waarin een Turkse moeder en haar volwassen dochter met elkaar in gesprek gaan. Ze praten openhartig over een botsing van culturen en een schurende strijd tussen twee generaties.
Actrice en schrijfster Nazmiye Oral bespreekt met haar Turkse moeder alles waar vroeger in het gezin níet over werd gesproken. In gestileerde opnames tonen de vrouwen zich extreem openhartig. De kijker is getuige van hoe het integratieproces er binnen dit Turkse gezin uitziet; zo wordt duidelijk wat dit proces aan dialoog, onbegrip en vervreemding oplevert binnen de intimiteit van allochtone families. De begrijpelijke pijn van deze familie over het moderne leven van hun dochter krijgt zo een toegankelijk gezicht.

Credits

Uitvoerend Producent
Cast (hoofdrol)
Dramaturgie
Scenario
Sound Design
Set geluid

Titel: Niet meer zonder jou
Jaar: 2018
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.