Ga naar inhoud
Het leven van journalist-fotograaf Sam Waagenaar was een spannend jongensboek waarover de oorlog een donkere schaduw wierp. De glimlach van de vrouwen van Rome gaf hem zijn optimisme terug.
Sam Waagenaar (1908-1997), reislustig levensgenieter meegesleept door de gebeurtenissen van de twintigste eeuw. Van schoenverkoper werkt hij zich op tot publiciteitsmanager, operettezanger en acteur in Hollywood. Terwijl hij daar figureert als Duitse soldaat worden zijn ouders in Auschwitz omgebracht. Na de oorlog vindt hij in de glimlach van de vrouwen van Rome zijn optimisme terug. Als journalist-fotograaf trekt hij de wereld over. Een onconventioneel filmportret vol archiefmateriaal en gebaseerd op Waagenaars ongepubliceerde autobiografie. Een ode aan de veerkracht van het individu.

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
seriousFilm
Omroep
Joodse Omroep
Distributie
Cinema Delicatessen
Still fotografie
© Sam Waagenaar / Nederlands Fotomuseum, all rights reserved.

Titel: Never a Dull Moment
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

MaatschappijGeschiedenisOorlogKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.