Documentaire over de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel die vol overgave hun eenzaamheid, humor, levensmoeheid en drankzucht met elkaar delen. Een tragikomische ode aan de mislukking.

De Vlaamse Bob is een gepensioneerde vrijbuiter die zijn volwassen kinderen nauwelijks ziet. De Waalse Marcel verdrinkt in zijn leeggehaalde huis het verdriet om zijn pijnlijke scheiding. De twee mannen hebben niet veel, maar ze hebben elkaar. In een klein dorpje in Wallonië delen zij hun eenzaamheid, humor en drankzucht. Zelfmoord is volgens hen de beste oplossing als het echt niet meer gaat. Dan maken ze er samen een eind aan en ze weten ook al waar: onder de levensboom van Bob. Een tragikomische documentaire over vriendschap en verval.

Titel: Ne me quitte pas
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2014)
Sabine Lubbe Bakker
Beste Lange Documentaire (2014)
Niels van Koevorden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.