Docu­men­taire over de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel die vol over­gave hun eenza­amheid, humor, levens­moe­heid en drankzucht met elkaar delen. Een tragikomische ode aan de mislukking.

De Vlaamse Bob is een gepen­sioneerde vrijbuiter die zijn volwassen kinderen nauwelijks ziet. De Waalse Marcel verdrinkt in zijn leegge­haalde huis het verdriet om zijn pijn­lijke schei­ding. De twee mannen hebben niet veel, maar ze hebben elkaar. In een klein dorpje in Wallonië delen zij hun eenza­amheid, humor en drankzucht. Zelf­moord is volgens hen de beste oplossing als het echt niet meer gaat. Dan maken ze er samen een eind aan en ze weten ook al waar: onder de levens­boom van Bob. Een tragikomische docu­men­taire over vriend­schap en verval.

Titel: Ne me quitte pas
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2014)
Sabine Lubbe Bakker
Beste Lange Documentaire (2014)
Niels van Koevorden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte