Amber Vine­yard is de oprichter van het eerste ball­roomhuis in Neder­land. Daar zijn LGBTQ+-performers vrij om zich op de dans­vloer te uiten. 
In Amerika leerde Amber Vine­yard zichzelf kennen op de dans­vloer van ball­roomhuizen, waar de LGBTQ+-gemeenschap volledig wordt omarmd. Binnen de muren van de ball­room zijn zij veilig om zich te kleden, uiten en gedragen zoals ze willen. Zo fungeert de ball­room­scene als een doorslaggevende emanciperende factor voor veel jongeren die zich elders gemar­gin­aliseerd voelen. Eenmaal aangekomen in Rotterdam miste Vine­yard zulke gele­gen­heden. Dit docu­men­taire­portret volgt haar, terwijl ze haar eigen huis opricht en als een matri­arch van de ball­room een nieuwe gener­atie inspireert. 

Titel: Mother's Balls
Jaar: 2018
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

LGBTQ+DansMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01