Ga naar inhoud
Stills

Mother's Balls

Regie: Catherine van Campen, Ottilie Maters
Amber Vineyard is de oprichter van het eerste ballroomhuis in Nederland. Daar zijn LGBTQ+-performers vrij om zich op de dansvloer te uiten.
In Amerika leerde Amber Vineyard zichzelf kennen op de dansvloer van ballroomhuizen, waar de LGBTQ+-gemeenschap volledig wordt omarmd. Binnen de muren van de ballroom zijn zij veilig om zich te kleden, uiten en gedragen zoals ze willen. Zo fungeert de ballroomscene als een doorslaggevende emanciperende factor voor veel jongeren die zich elders gemarginaliseerd voelen. Eenmaal aangekomen in Rotterdam miste Vineyard zulke gelegenheden. Dit documentaireportret volgt haar, terwijl ze haar eigen huis opricht en als een matriarch van de ballroom een nieuwe generatie inspireert.
Titel: Mother's Balls
Jaar: 2018
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
LGBTQ+DansMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.