Ga naar inhoud
Stills

Moloch

Regie: Nico van den Brink
Sfeervolle, angstaanjagende folkhorrorfilm van eigen veenbodem, waarin een vrouw na een reeks onheilspellende gebeurtenissen vermoedt dat haar familie slachtoffer is van een mysterieuze entiteit. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?
Betriek woont met haar ouders en dochter aan de rand van een veenmoeras in het oosten van het land. Als ze thuis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een logische verklaring. Want dit is slechts één voorval uit een reeks van onheilspellende, onverklaarbare gebeurtenissen. In deze even sfeervolle als angstaanjagende folkhorrorfilm van eigen bodem ontdekt de jonge vrouw dat haar familie geterroriseerd wordt door een eeuwenoude legende. Hoe kan ze daaraan ontsnappen?
Titel: Moloch
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2022)
Ella van der Woude

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2022)
Romke Faber
Beste Camera (2022)
Emo Weemhoff
Beste Montage (2022)
Xander Nijsten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills