Jeugddocumentaire over Tristan, de horende zoon van dove ouders. De tienjarige jongen heeft er zwaar de pest in dat zijn vader, de beste voetballer van alle vaders, geen trainer mag worden van zijn team.
De tienjarige Tristan is de zoon van dove ouders. Zijn jongere zusje en hij kunnen wel horen. Ze bewegen zich moeiteloos in de wereld van hun vader en moeder die ook een grotendeels dove vriendengroep hebben. Het contact met de horende buitenwereld verloopt soms wat stroever. Hier valt allemaal goed mee te leven, maar Tristan heeft er wel zwaar de pest in dat zijn voetbalclub liever niet heeft dat zijn vader Dave trainer wordt van Tristans team. En dat terwijl Dave in het Nederlands Doven Elftal speelt.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hollandse Helden
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting

Titel: Moet je horen!
Jaar: 2013
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

FamiliefilmSportMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01