Ga naar inhoud
Still

Michiel de Ruyter

Regie: Roel Reiné
Epische avonturenfilm over de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Spectaculaire actiescènes tonen het 17e eeuwse strijdtoneel waarop admiraal Michiel de Ruyter zich bevond.
De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden verkeert halverwege de 17e eeuw in zwaar weer. Na de dood van de oude admiraal Maarten Tromp wijst raadpensionaris Johan de Witt diens opvolger aan: Michiel de Ruyter. De jonge en ambitieuze De Ruyter ontpopt zich niet alleen als briljant strateeg in de oorlog tegen de Engelsen, maar hij raakt ook verwikkeld in een politiek steekspel in eigen land. Het leven van de bekendste zeeheld uit onze geschiedenis is verbeeld in een epische avonturenfilm vol spectaculaire zeeslagen en huiselijke scènes.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Research
Montage
Production Design
Set geluid
Titel: Michiel de Ruyter
Jaar: 2015
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films Actie & AvontuurDramaPolitiekGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2015)
Frank Lammers
Beste Regie (2015)
Roel Reiné
Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2015)
Klaas de Jong

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.