Ga naar inhoud
Still

Mees Kees op de planken

Regie: Barbara Bredero
Vrolijke familiefilm waarin Mees Kees met zijn klas het eindtoneelstuk mag opvoeren. Directrice Dreus eist de opvoering van een saai middeleeuws stuk. Lukt het Mees Kees om de regie naar zijn hand te zetten?
De leerlingen van de leukste meester van Nederland kunnen zich op iets bijzonders verheugen: ze mogen het eindtoneelstuk opvoeren. Laat dat maar over aan stagiair Mees Kees, die niet alleen uitstekend kan improviseren voor de klas, maar ook op de planken. De voorbereidingen verlopen echter verre van vlekkeloos. Directrice Dreus eist dat de klas een stoffig middeleeuwse stuk opvoert in een bejaardenhuis vol knorrige bewoners. Lukt het Mees Kees om de regie naar zijn hand te zetten? De vrolijke familiefilm is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.

Titel: Mees Kees op de planken
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 13 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films HumorFamiliefilmDrama

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.