Ga naar inhoud
Ooit was het Duitse dorpje Marienborn een hotspot tussen Oost en West, de meest beveiligde grensovergang in het IJzeren Gordijn. Nu is het er stil en probeert de kleine gemeenschap haar verleden te overwinnen.
Marienborn, een dorpje in de bossen van Duitsland, was ooit wereldberoemd. Het oog van de naald tussen twee werelden. De grootste, belangrijkste en meest beveiligde grensovergang in het IJzeren Gordijn. Dag en nacht passeerden hier duizenden reizigers tussen Oost en West. Lange rijen auto's en vrachtwagens wurmden zich over het asfalt. Hier stopte de Express van Parijs naar Moskou. Maar na de val van de Muur is het stil geworden. Het prikkeldraad roest, bloemen groeien door het asfalt en de kleine gemeenschap probeert haar verleden te overwinnen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Filmtank
Omroep
NOS tv

Titel: Marienborn
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

OorlogGeschiedenisInternationaalPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.