Ga naar inhoud
Documentaire over de Portugese pianiste Maria Joao Pires en haar intrigerende culturele centrum waar jonge talenten en gerenommeerde musici van heinde en verre naar toe komen.
Diep verscholen op het Portugese platteland ligt het huis en intrigerende culturele centrum van de pianiste Maria Joao Pires, waar jonge talenten en gerenommeerde musici van heinde en verre naar toe komen. Pires stichtte de plek expres ver buiten de reikwijdte van de officiële muziekbusiness om naar eigen inzicht haar passie voor kunst, muziek en het leven uit te dragen. Ze geeft dan ook les volgens haar eigen artistieke principes, daarbij ondersteund door andere leraren. Op de pianoklanken van componisten als Chopin, Schubert, Beethoven, Mendelssohn, Brahms en een enkele moderne componist wordt in Discovering Sound een portret van zowel het centrum als de pianiste zelf geschetst. De virtuoze pianiste licht haar uitgesproken ideeën toe, geeft les, organiseert een concert aan huis en bakt brood. `Als je veel succes hebt, raak je geïsoleerd. Hier in Belgais ben ik thuis.'

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NHK-Japan Broadcasting Corporation
NTR
Distributie
Radio Nederland Wereldomroep
RNTV

Titel: Maria Joao Pires - Discovering Sound
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still