Sociaal-realistisch drama over de broze band tussen een alleenstaande vrouw, die rouwt om haar overleden zoon, en de dakloze jongen die ze tijdelijk in huis neemt.
Margaret, een 41-jarige alleenstaande vrouw uit Dublin, krijgt te horen dat haar 18-jarige zoon, die ze in de steek liet toen hij nog een baby was, dood is aangetroffen. In een poging dit immense verdriet te verwerken zoekt ze dagelijks afleiding in het plaatselijke zwembad. Daar komt ze Joe tegen, een straatjongen die zij ooit verzorgde toen ze hem ‘s nachts voor haar kringloopwinkel vond. Ze biedt de dakloze jongen een kamer aan in haar huis. Sociaal-realistisch drama waarin het broze vertrouwen dat er tussen hen groeit, ruw wordt verstoord.

Titel: Mammal
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01