Ga naar inhoud
Documentaire over twee Iraanse broers die de kans krijgen hun droom waar te maken als ze in New York hun controversiële straatkunst mogen exposeren. De keerzijde: ze kunnen nooit meer terug naar Iran.
De Iraanse broers Icy en Sot maken controversiële, maatschappijkritische graffitikunst in Tabriz. Als ze een uitnodiging krijgen om te exposeren in New York, lonken vrijheid en erkenning. De tentoonstelling is een succes, de broers hebben hun dromen waargemaakt. Maar de documentaire laat ook de keerzijde zien: als ze willen blijven, moeten de broers politiek asiel aanvragen en kunnen ze niet meer terug naar hun geboorteland. Is het succes in New York dat wel waard? En heeft hun werk nog wel de betekenis die het had in Iran?

Titel: Made in Iran
Jaar: 2016
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

MaatschappijKunst & CultuurPolitiekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.