Ga naar inhoud
42663301BR_Lieve_Mama_S1_E2_high.00_18_29_21.Still003.jpg

Lieve mama

Regie: Jelle de Jonge
De overval op de villa van een welgesteld gezin is het begin van een nachtmerrie voor verpleegkundige Helen en de jonge Ralf. Serie gebaseerd op succesvolle thriller van Esther Verhoef.
Door een uit de hand gelopen overval komen twee werelden bij elkaar: die van verpleegkundige Helen - getrouwd met horecaondernemer Werner, drie kinderen - en van de achttienjarige Ralf, die nog bij zijn ouders woont. Ralf staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend inbreekt in het huis van Helen en Werner. Een confrontatie met de overvaller leidt tot een nachtmerriescenario dat de betrokkenen dwingt hun grenzen op te zoeken. De zesdelige serie is gebaseerd op de bestseller van Esther Verhoef.
Titel: Lieve mama
Jaar: 2020
Duur : 35 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie MisdaadThrillerDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2020)
Shahine El-Hamus

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.