Aan de hand van een compilatie van veelzeggend archiefmateriaal wordt geschetst hoe de immigratie van de laatste zestig jaar de Europese samenlevingen blijvend heeft veranderd.
Aan de hand van scènes uit oude bioscoopjournaals, documentaires, reportages en speelfilms wordt geschetst hoe de immigratie van de laatste zestig jaar de Europese samenlevingen blijvend heeft veranderd. Uitgangspunt van de op het gelijknamige boek gebaseerde documentaire is een gedeeld gevoel van verlies, waarbij de sympathie uitgaat naar zowel de positie van de migranten als de samenleving die hen opneemt. De beredeneerde compilatie van veelzeggend archiefmateriaal uit heel Europa spreekt voor zichzelf en toont aan dat conflicten van nu kunnen worden opgevat als een teken van integratie.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Still fotografie
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
NTR TV
IKON TV
Distributie
Interakt

Titel: Land van aankomst
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

GeschiedenisInternationaalPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.