Ga naar inhoud
De laatste strijd van een groep bejaarde boksers uit Rotterdam is die tegen eenzaamheid en lichamelijke gebreken. Vanuit hun perspectief volgt een match op leven en dood. Binnen én buiten de ring.
De laatste strijd van een groep bejaarde boksers uit Rotterdam is die tegen lichamelijke gebreken, eenzaamheid en de naderende dood. Al zo’n zeven decennia komen de Crooswijkers elkaar tegen in dezelfde ring. In die jaren verloren ze veel: hun vrouwen, kinderen, gezondheid en hun glorie. Maar de boksschool was - en is nog steeds - een constante in het leven van de oude sporters. Deze ontmoetingsplek houdt hen op de been. Vanuit het perspectief van Henk, Leen en hun maten volgt een strijd op leven en dood. Binnen de ring én daarbuiten.

Titel: Laatste ronde
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

SportGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.