Ga naar inhoud
Stills

La Holandesa

Regie: Marleen Jonkman
Kinderloze vrouw dumpt op vakantie haar vriend en trekt in haar uppie verder, op zoek naar zichzelf. Ze vindt in ieder geval ook Messi, een rondzwervende jongen die ze mee op sleeptouw neemt.
Maud en Frank zijn op vakantie in Chili voor een nieuwe start. Na jarenlang proberen moeten ze nu leren omgaan met het feit dat hun kinderwens onvervuld zal blijven. Maud weigert dat te accepteren en neemt na een knallende ruzie de benen. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili. Onderweg sluit ze vriendschap met een jongetje, Messi, die ze op sleeptouw neemt. Stiekem is er nog een derde hoofdrolspeler in deze bijzondere roadmovie: het adembenemende landschap van Chili. Debuterend speelfilmregisseur Marleen Jonkman en crew maakten dezelfde reis als Rifka Lodeizens personage in de film, 4500 kilometer van Santiago naar Patagonië, om te eindigen op woeste maar adembenemende zoutvlaktes.
Titel: La Holandesa
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Drama

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2018)
Rifka Lodeizen
Beste Film (2018)
Daniëlle Guirguis
Beste Film (2018)
Hans de Weers
Beste Film (2018)
Elwin Looije

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.