Ga naar inhoud
Still

La fille inconnue

Regie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Sociaal-realistisch drama over een betrokken jonge huisarts die te laat ontdekt dat er een meisje aan haar deur stond. Het meisje wordt later dood gevonden. Had de arts dat kunnen voorkomen?
Jenny, een betrokken jonge huisarts uit een plaatsje bij Luik, is de dag aan het afronden als de bel gaat. Ze doet niet open. De volgende dag blijkt er een dood meisje te zijn gevonden in de rivier. Het is het meisje dat hulp zocht aan Jenny’s deur. De huisarts kan de gedachte niet van zich afzetten dat zij misschien schuld heeft. Als boetedoening probeert ze de identiteit van het meisje te achterhalen, zodat ze niet anoniem begraven wordt. Sociaal-realistisch drama waarin een stoere jonge vrouw per se een zaak wil rechtzetten. Dat wordt niet door iedereen in dank afgenomen.
Titel: La fille inconnue
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Geen Sectie Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.