Ga naar inhoud
Still

Kort! - Remember to Check Out

Regie: Hiba Vink
Hoe de terloopse ontmoeting in de tram van de tachtigjarige Boukje met de jachtige veertiger Marcel tot een gedenkwaardige middag leidt. Gefilmd in zwart-wit in het hectische Amsterdam.
De levens van een breekbare oude vrouw en een gejaagde gescheiden vader raken elkaar op een doordeweekse dag in de tram. Als de man haar met een klein gebaar uit de brand helpt, kan hij niet meer terug. Hoewel hij niet bij haar kan blijven, durft hij haar niet aan haar lot over te laten. Een haastige, langdurige zoektocht eindigt bij de tramhalte waar ze eerder die dag opstapten. Terug naar af. Of niet? Vanuit de verwonderde, gelaten blik van de bejaarde vrouw wordt het bonte en hectische stadsleven getoond.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Kort! - Remember to Check Out
Jaar: 2016
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Inschrijving Gouden Kalveren Drama

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2016)
Hiba Vink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.