Ga naar inhoud
B.JPG

KORT! - Mooie Alexander

Regie: Marc Wagenaar
'Zou je durven springen als er water was?', vraagt onzekere puber Alexander aan de door hem bewonderde jongen op de duikplank midden op het strand. Voorzichtig dansend naderen ze elkaar.

Marc Wagenaar debuteert met een vrijwel woordloze, poëtische impressie van de tweestrijd van een onzekere puber. Alexander gaat voor het eerst alleen op vakantie in een oud strandhuis. Verlangend naar affectie, maar zoekend naar zijn identiteit, houdt hij zich verborgen. Zo bespiedt hij de mensen op het strand. Op een duikplank, midden in het zand, ziet hij iemand dansbewegingen maken. Eerst aarzelend, allengs vrijer, imiteert Alexander hem en er ontstaat een behoedzaam dansduet op afstand. Durft hij een vervolgstap te zetten?

Credits

Set geluid
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: KORT! - Mooie Alexander
Jaar: 2019
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019
NFF Debuutcompetitie DramaRomantiekDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.